"Psychotherapie Weert biedt zowel generalistische basis GGZ als specialistische GGZ"

Behandelingen


Generalistische basis GGZ en specialistische GGZ

Psychotherapie Weert biedt zowel generalistische basis GGZ (GBGGZ) als specialistische GGZ (SGGZ). Via de GBGGZ worden mensen met mildere, niet-complexe psychische klachten behandeld. Bijvoorbeeld angst- en paniekklachten, klachten door enkelvoudige Posttraumatische Stressstoornis (PTSS), of andere problematiek. Een kortdurende behandeling is dan meestal voldoende, zoals een aantal sessies cognitieve gedragstherapie of EMDR.

De SGGZ is bedoeld voor mensen met ernstige en hardnekkige psychische problemen, bijvoorbeeld langdurige somberheids- en depressieve klachten, door langdurige of meervoudige traumatisering (complexe PTSS) of conflicten met belangrijke anderen (in privé- of werksfeer) door persoonlijkheidsproblematiek. Dan duurt het psychotherapeutische proces vaak langer en kan bijvoorbeeld gedacht worden aan schematherapie of een persoonsgerichte psychotherapie.


Vanwege de kleinschaligheid en de bijbehorende beperkte bereikbaarheid van de praktijk, kunnen mensen met forse suicidale klachten en/of florerende verslavingsproblematiek niet bij psychotherapie Weert terecht voor behandeling.


Schematherapie

Schematherapie is een vorm van psychotherapie voor mensen met ernstige psychische stoornissen, zoals een persoonlijkheidsstoornis of een vaak terugkomende depressie. Schematherapie helpt u de oorsprong van gedragspatronen te doorgronden en te veranderen. De invloed van ervaringen uit uw jeugd op uw patronen en dagelijkse leven wordt onderzocht. U leert u zelf zodanig veranderen dat u zich beter gaat voelen, beter voor u zelf kunt zorgen en beter voor u zelf op kunt komen. U leert voelen wat uw behoeften zijn en u leert hier op een gezondere manier voor op te komen. Hierdoor verandert niet alleen uw gedrag, maar veranderen ook uw gedachten en gevoelens.

Voor meer informatie: www.schematherapie.nlEMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van EMDR. Uit de resultaten blijkt dat cliënten goed op EMDR reageren. EMDR is een kortdurende therapievorm. Als het gaat om een trauma na een éénmalige ingrijpende gebeurtenis, dan zijn mensen vaak al na enkele zittingen in staat om hun dagelijkse bezigheden weer op te pakken. Bij mensen die langdurig trauma hebben meegemaakt en bij complexere problematiek duurt de behandeling uiteraard langer.

Voor meer informatie: www.emdr.nlPsychotherapie WeertBeekstraat 54
6001 GJ Weert
Cwartier - ruimte 131
psychotherapieweert@outlook.com